2013/4/30 Kancho Soeno Seminar

Την Μ.Τριτη 30/04/13 και την Μ.Τεταρτη 01/05/13 πραγματοποιήθηκε το Διεθνές Σεμινάριο Shidokan στο κλειστό γυμναστήριο Ν.Ιωνιας Βόλου με την παρουσία του αρχηγού του συστήματος Kancho Soeno Yoshiji 10 Dan.

 

Η διοργάνωση αυτή έγινε με την συνεργασία του Japan Shidokan Hombu και της Ελληνικής Οργάνωσης Shidokan μέσω του επίσημου αντιπρόσωπου της κου Κατσουρα Ληο 7 dan και του Α.Κ.ΠΗΓΑΣΟΣ ΒΟΛΟΥ.

 

Πάνω από 300 αθλητές του Shidokan και άλλων συστημάτων παραβρέθηκαν και προπονήθηκαν με τον Κancho Soeno.

 

Μαζί με τον αρχηγό του συστήματος παραβρέθηκαν και 5 Ιάπωνες δάσκαλοι του Αρχηγείου, ο εκπρόσωπος της Γαλλικής Οργάνωσης Shidokan shihan Jose Gallusio 6dan και Βελγική αντιπροσωπεία με εκπρόσωπο τον Μourat Hosni 1dan. Πολλές χώρες δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν εξ αιτίας προβλημάτων με την βίζα.

 

Το σεμινάριο ήταν χωρισμένο σε δυο περιόδους 11 00πμ-13 00μμ και 1800μμ-2100μμ. Κατα την διάρκεια του σεμιναρίου διεξήχθησαν και προαγωγικές εξετάσεις για την απόκτηση μαύρης ζώνης 1ο dan τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται από το JAPAN SHIDOKAN HOMBU.

 

Την Μ.Τριτη 18:00μμ πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή έναρξης του σεμιναρίου με την παρουσία του Προέδρου Αθλητισμού και πολιτισμού κο Μαβιδη Παύλο του Αντιπρόεδρου κο Μαυροπουλο Νικόλαο του Διευθυντή Αθλητισμού κο Χρήστου Γεώργιο και την κα Ηλιαδου Ντίνα.

 

Παραβρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο κος Καφενταρακης Ιωάννης ,ο Πρόεδρος της ΕΟΜΑ κος Σαργιαννιδης Γεώργιος ,ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας Θεσσαλία κος Δανός Βασίλειος και οι χορηγοί επικοινωνίας , WEB DESIGNER(διαχειριστής της ιστοσελίδας Shidokan Hellas κος Απακης Ξενοφών) ,εφημερίδα Μαγνησία(κος Καρεκλιδης Δημήτριος ),SPORT7(κα Θανασουλη Αγγελική),GOALPOST (κα Παπαθανασιου Ελένη), εφημερίδα Ταχυδρόμος ,ASTRA TV και TRT TV.

 

Την τελετή έναρξης άνοιξε με ομιλία ο φιλόλογος κος Αρβανίτης Γεώργιος μέλος της Ελληνικής Οργάνωσης Shidokan καλωσορίζοντας τον kancho Soeno , τους παρευρισκόμενους επισήμους και συμμετέχοντες επεξηγώντας τις αρχές του Shidokan, τον ρόλο του στην κοινωνία και την παιδαγωγική ικανότητα με την διαμόρφωση χαρακτήρων Ο κος Κατσουρας Ληο ως αντιπρόσωπος του Ιαπωνικού Shidokan στην Ελλάδα ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν και βοηθούν στην προσπάθεια του συστήματος να αναδείξει παραδοσιακές αρχές και αξίες.

 

Στην επόμενη ομιλία ο Kancho Soeno απόγονος Samurai και ένας ζωντανός θρύλος στην Ιαπωνία ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της δημιουργίας του σεμιναρίου , εξήρε την μαχητική ικανότητα των Ελλήνων και την παραλλήλισε με αυτή των Ιαπώνων Samurai.

 

Ο πρόεδρος του Αθλητισμού και Πολιτισμού κος Μαβιδης Παύλος καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους και κήρυξε επίσημα την έναρξη του Διεθνούς Σεμιναρίου.

 

Το Ελληνικό Shidokan αμέσως μετά παρουσίασε μέσω των συλλόγων και των προπονητών του θεαματικές επιδείξεις προς τιμήν του ιδρυτή του συστήματος.

 

Ομάδα από το παιδικό τμήμα μαύρων ζωνών του Πήγασου Βόλου παρουσίασε παραδοσιακές τεχνικές και ΚΑΤΑ .Οι προπονητές Κατσουρας Δημήτριος 2dan και Σπανοδημος Γεώργιος 2dan επέδειξαν με άψογο τρόπο αγωνιστικές τεχνικές , η υπεύθυνη διαιτησίας της ΕΟS shihan Αιστρατη Γεωργία 5 dan εντυπωσίασε στην εκτέλεση ομαδικού ΚΑΤΑ και τεχνικών αυτοάμυνας .

 

Ο προπονητής της Καλαμπάκας sensei Καραγιωργος Χρήστος 3dan επέδειξε αγωνιστικές τεχνικές .

 

Ο προπονητής των Τρικάλων sensei Λιουλιος Δημήτριος 4 dan εκτέλεσε εντυπωσιακές τεχνικές tameshiwari (σπασίματα ).

 

Ο προπονητής του Αλμυρού sensei Τελκης Κων/νος 3 dan επέδειξε τεχνικές λακτισμάτων υψηλής δυσκολίας και ικανοτήτων .

 

Ο προπονητής της Αθήνας sensei Μπατζογλου Μιχάλης 3dan επέδειξε μέσω ομάδας των παιδικών τμημάτων του συλλόγου του την αθλητική ικανότητα που αποκτούν οι μικρές ηλικίες ενασχολούμενοι με το Shidokan.

 

Βραβεύτηκαν για την προσφορά και προσπάθεια στην διάδοση του Shidokan οι προπονητές της E.O.S.

 

Κατσουρας Ληο 7dan

 

Αιστρατη Γεωργία 5 dan

 

Γαβαλάς Πέτρος 4dan

 

Λιουλιος Δημήτριος 4 dan

 

Καραγιωργος Χρήστος 3dan

 

Τελκης Κων/νος 3dan

 

Mπατζογλου Μιχάλης 3dan

 

Σπανοδημος Γιώργος 2dan

 

Κατσουρας Δημήτριος 2dan

 

Mαρτιου Σούλα 1dan

 

Μουτσιος Δήμος 1dan

 

Μπουρλιδης Δρόσος 1 dan

 

Τον Κancho Soeno τίμησαν με την παρουσία τους ο αρχηγός εκπρόσωπος του IKF(International kyokushinkai federation) shihan Τρανιδης Στέφανος και ο εκπρόσωπος του kyokushinkai (Matsui group) Shihan Στεφάνου Ιωάννης.

 

Σύμφωνα με τον Kancho Soeno τον Σεπτέμβριο υπογράφεται στην Ιαπωνία η ένωση 200 περίπου συστημάτων με την ονομασία WORLD FULL CONTACT FEDERATION (WFCF).Η ομοσπονδία αυτή πρόκειται να αναγνωριστεί από την Ολυμπιακή επιτροπή.

 

Τρεις τεχνοτροπίες θα περιλαμβάνονται στο καταστατικό της το light contact ,το knock down και τα Kata.O Kancho είναι από τους πρωτεργάτες αυτής της προσπάθειας μια και είναι ένας από τους τελευταίους εν ζωή δασκάλους μετά τον θάνατο το Μας Oyama.

 

Η διάσπαση του kyokushinkai δημιούργησε μεγάλα προβλήματα και πολλά συστήματα Όλα αυτά ενώνονται κάτω από μια παγκόσμια ομοσπονδία με κοινούς κανόνες .

 

Το σεμινάριο αυτό ανέδειξε τα αποτελέσματα της προσπάθειας 30 χρόνων πορείας του Ελληνικού Shidokan. Η αγάπη, η πίστη, η αφοσίωση, ήταν ορισμένα από τα χαρακτηριστικά των αξιών της διδασκαλίας που είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ο αρχηγός του συστήματος μένοντας απόλυτα ικανοποιημένος.

 

Η ΕΟS δέχτηκε την πρόταση του αρχηγού για συμμετοχή της Ελληνικής ομάδας Shidokan στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει στην Γιοκοχάμα στις 14 Οκτωβρίου 2013.

 

Το Ελληνικό Shidokan ευχαριστεί επίσης την λεσχη καταδρομεων συνεχή εθελοντική προσφορά τους τον Κρητικό χορευτικό σύλλογο το ΅ΆΑρκάδιΆΆ και όλους όσους βοήθησαν στην διοργάνωση .

 

Videos:

Karate Shidokan Hellas kancho Yoshiji Soeno Visit 2013 kumite

Karate Shidokan Hellas kancho Yoshiji Soeno Visit 2013 kumite

Karate Shidokan Hellas kancho Yoshiji Soeno Visit 2013 No Pain No Gain

Karate Shidokan Hellas kancho Yoshiji Soeno Visit 2013 No Pain No Gain

Karate Shidokan Hellas kancho Yoshiji Soeno Visit 2013 No Pain No Gain

Karate Shidokan Hellas kancho Yoshiji Soeno Visit 2013 Kancho Teaching

Karate Shidokan Hellas kancho Yoshiji Soeno Visit 2013 Kancho Teaching

Karate Shidokan Hellas kancho Yoshiji Soeno Visit 2013 Kancho Teaching

Karate Shidokan Hellas kancho Yoshiji Soeno Visit 2013 Training With The Kancho

Karate Shidokan Hellas kancho Yoshiji Soeno Visit 2013 CloseCompact2

Karate Shidokan Hellas kancho Yoshiji Soeno Visit 2013 Close Compact

Karate Shidokan Hellas kancho Yoshiji Soeno Visit 2013 Kata Demonstration

Karate Shidokan Hellas kancho Yoshiji Soeno Visit 2013 Shidokan Trikala

Karate Shidokan Hellas kancho Yoshiji Soeno Visit 2013 Female KickBoxing

Karate Shidokan Hellas kancho Yoshiji Soeno Visit 2013 SHidokan Almiros

Karate Shidokan Hellas kancho Yoshiji Soeno Visit 2013 SHidokan Kalabaka

Karate Shidokan Hellas kancho Yoshiji Soeno Visit 2013 Shidokan Hellas Athina

Karate Shidokan Hellas kancho Yoshiji Soeno Visit 2013 Peagasus Kata

 

Photos: Karate Shidokan Hellas kancho Yoshiji Soeno Visit 2013
_
_
_
_

Ο Soeno στην Ελλαδα


Την Μ.Τριτη 30/04/13 και την Μ.Τεταρτη 01/05/13 πραγματοποιήθηκε το Διεθνές Σεμινάριο Shidokan στο κλειστό γυμναστήριο Ν.Ιωνιας Βόλου με την παρουσία του αρχηγού του συστήματος Kancho Soeno Yoshiji 10 Dan.
Read more

Π. Π. SHIDOKAN ΚΑΡΑΤΕ JAPAN

Στις 14/10/13 πραγματοποιήθηκε στην πόλη ΥΟΚΟΗΑΜΑ της Ιαπωνίας το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Shidokan karate με την συμμετοχή χωρών που ανήκουν στην δύναμη του συστήματος . Περισσότεροι από 300 αθλητές αγωνιστήκαν σε όλες τις κατηγορίες.
All news
dakar-15
dakar-1 dakar-2
dakar-3 dakar-3
dakar-3 dakar-3
dakar-3 dakar-3
dakar-3 dakar-3
dakar-3 dakar-3